Mitä on Solasaippua?

Picture of Solakka
Solakka

Miten syntyvät hurmaavan tuoksuiset, lisäaineettomat, hyvin pesevät ja vaahtoavat Solasaippuat? Kaikkea emme paljasta, mutta voimme hieman raoittaa salaperäisyyden verhoa.

Solasaippua syntyy puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista, huolellisesta käsityöstä ja rakkaudesta luontoa ja perinteitä kohtaan. 

Kemiallisesti saippua on rasvahappojen natriumsuola. Saippua syntyy rasvasta ja lipeästä saippuoitumisreaktion, eli saponifikaation seurauksena. Saippuoitumisessa rasva tai öljy hajoaa rasvahappojen alkalisuoloiksi, eli saippuaksi ja glyseroliksi, joka saa aikaan saippuan pesevän vaikutuksen. Saippua ei ole mikään uusi keksintö. Varhaisin löydetty saippuaresepti on peräisin sumerilaisilta 4500 vuoden takaa. 

Me Solalla teemme saippuamme perinteisellä keittomenetelmällä, jossa öljyt ja lipeä sekoitetaan kuumassa saippuapadassa. Tällöin saippuoituminen tapahtuu heti, ja kaikki lipeä häviää saippuoitumisen seurauksena. Saippua on siis periaatteessa heti valmista, mutta me annamme sen kuivua ja kovettua ennen myyntiin laittamista, jotta saippuasta tulee pitkäikäinen ja kestävä. Tällä tavoin saippuaa on valmistettu iät ja ajat ja me pidämme ylpeänä perinnettä hengissä.

Kolmas tärkeä osa Solasaippuoita ovat luonnonantimet ja hurmaavia tuoksuja luovat eteeriset öljyt. Meille on kunnia-asia, että saippuoissamme käytetyt raaka-aineet ovat puhtaita, luonnollisia ja kasvaneet lähellä. Iso osa raaka-aineistamme, kuten esimerkiksi kanervankukat, koivun lehdet, kuusenkerkät on poimittu itse lähimetsistämme.

Solan filosofia on, että yksi palasaippua käy kaikkeen peseytymiseen. Siksi Solalla ei ole erikseen esimerkiksi shampoota. Luonnollinen Solasaippua pesee vartalon, hiukset, kasvot ja kädet tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Moni kuivasta päänahasta, psoriasiksesta ja atooppisesta ihosta kärsinyt asiakkaamme on saanut apua vaivoihinsa lisäaineettomasta Solasaippuasta. Siitä kerromme laajemmin lisää omassa blogikirjoituksessa. 

Tutustu Solan saippuamallistoon ja löydä oma suosikkisi! 

Uusi mallisto

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lisää kiinnostavaa lukemista

Ikuisuuskysymys: Palasaippua vai nestesaippua?

Palasaippua ja nestesaippua jakavat vahvasti mielipiteitä etenkin nyt kun käsiä pestään erityisen ahkerasti. Toinen sanoo ettei koskisikaan palasaippuaan jota joku muu on käyttänyt, ja toinen taas pitää nestesaippuaa pitkälti veden ostamisena muovipullossa. Halusimme valaista aihetta hieman ja purkaa turhia pelkoja ja myyttejä aiheen ympäriltä.

Onko palasaippua biohajoava?

Monia Solasaippuan käyttäjiä on mietityttänyt ovatko luonnonsaippuamme biohajoavia ja voiko niillä pestä myös luonnonvesissä. Tässä blogikirjoituksessa syvennymme tuohon kysymykseen.

Hyvästit shampoolle – 5 syytä pestä hiukset palasaippualla

Ettäkö muka ihan tavallisella palasaippualla voisi pestä myös hiukset? Näin me uskomme ja olemme sen myös vuosien mittaan todenneet, niin itse tuotteitamme käyttämällä kuin asiakkailtamme saaman palautteenkin perusteella. Keräsimme tähän blogikirjoitukseen viisi hyvää syytä väitteemme perustaksi.

fiSuomi