Onko palasaippua biohajoava?

Solakka
Solakka

Solasaippua on löytänyt tiensä retkeilijöiden reppuihin ja rantasaunojen lauteille. Vaelluksella Solasaippua on kelpo kaveri, jolla voi itsensä lisäksi pestä myös astiat ja vaatteetkin. Monia saippuan käyttäjiä on kuitenkin mietityttänyt, ovatko luonnonsaippuamme biohajoavia ja voiko niillä pestä huoletta myös luonnonvesissä?

Vastaus on kyllä, mutta muutamalla tarpeellisella tarkennuksella.

Kaada pesuvesi maahan äläkä pese suoraan järvessä tai joessa. 

On hyvä muistisääntö, ettei suoraan luonnonveteen pitäisi laittaa mitään mitä ei haluaisi itse laittaa suuhunsa. Näin ollen millään saippualla ei pitäisi peseytyä suoraan vedessä, ei edes Solan saippuoilla vaikka ne syötävän hyviltä tuoksuvatkin. Pesuvesi tulisi siis kaataa maahan ainakin 50 metrin päähän vedestä.

Biohajoava tuote tarkoittaa sitä, että luonto pystyy hajoittamaan tuotteen ainesosat. Näitä luonnon hajottavia mikrobeja löytyy kuitenkin vain maaperästä, ei vedestä. Kun kaadat pesuveden maahan, pääsevät maaperän mikrobit töihin eikä saippua pääse häiritsemään vedenelävien elämää. 

Jos käytät muun valmistajan pesuainetta, tarkasta että se on biohajoava ennen käyttöä luonnossa.

Solan palasaippuat on tehty ilman kemiallisia lisäaineita, käyttäen vain luonnon omia ainesosia. Näin ollen saippua on puhdas luonnontuote jonka maaperän mikrobit pystyvät hajoittamaan. Kaikki saippuat eivät kuitenkaan ole biohajoavia. Jotkut kemialliset lisäaineet, kuten synteettiset tuoksut ja säilöntäaineet eivät välttämättä ole biohajoavia, ja jotkut suihkugeelit voivat sisältää mikromuoveja joista on haittaa niiden joutuessa luontoon. Saippuan biohajoavuuden voi selvittää googlaamalla epäilyttävät ainesosat tai kysymällä saippuan valmistajalta. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lisää kiinnostavaa lukemista

Hyvästit shampoolle – 5 syytä pestä hiukset palasaippualla

Ettäkö muka ihan tavallisella palasaippualla voisi pestä myös hiukset? Näin me uskomme ja olemme sen myös vuosien mittaan todenneet, niin itse tuotteitamme käyttämällä kuin asiakkailtamme saaman palautteenkin perusteella. Keräsimme tähän blogikirjoitukseen viisi hyvää syytä väitteemme perustaksi.

Joulunajan perinteitä

Solan jouluperinnearvonnan kunniaksi tutustutaan erikoisiin jouluperinteisiin niin naapurimaissamme kuin maailmallakin.

Mitä on Solasaippua?

Miten syntyvät hurmaavan tuoksuiset, lisäaineettomat, hyvin pesevät ja vaahtoavat Solasaippuat? Kaikkea emme paljasta, mutta voimme hieman raoittaa salaperäisyyden verhoa.

fiSuomi