Hyvästit shampoolle – 5 syytä pestä hiukset palasaippualla

Picture of Solakka
Solakka

Me Solalla olemme tarinamme alusta asti luvanneet että yksi Solasaippuapala riittää kaikkeen peseytymiseen, myös hiusten pesemiseen. Tämä on herättänyt kuitenkin monissa kysymyksiä ja epäilyksiä. Ettäkö muka ihan tavallisella palasaippualla voisi pestä myös hiukset? Näin me uskomme ja olemme sen myös vuosien mittaan todenneet, niin itse tuotteitamme käyttämällä kuin asiakkailtamme saaman palautteenkin perusteella. Keräsimme tähän blogikirjoitukseen viisi hyvää syytä väitteemme perustaksi.  

1. Helppoutta ja harmoniaa kylpyhuoneeseen

Onko erilaisia puolikkaita purkkeja ja purnukoita tursuava kylpyhuone sinulle tuttu näky? Joka ruumiinosalle on oma aineensa oikean kainalon saippuasta ja vasemman korvan hoitoaineeseen. Entä jos kaiken tämän voisi korvata yhdellä palasaippualla?  

Kaupan hyllyltä löytyy toki myös usein miehille suunnatut 7-in-1 -suihkugeelit jotka lupaavat pestä kaiken mahdollisen hampaista ja autosta lähtien. Niiden ainesosaluetteloa vilkaisemalla kuitenkin huomaa, että ne ovat täynnä iholle ja luonnolle epämiellyttäviä kemikaaleja ja jopa mikromuoveja.

Palasaippua tekee hoitaa saman tehtävän, mutta ilman ylimääräistä haittaa iholle ja ympäristölle.

Tuotesuositus: Koko perheen raikas yleissaippua Elämänvoima ja miehekästä tuoksua kaipaavalle Korven Isäntä

2. Hiusten ja päänahan hyvinvointi – Ei enää hilseilyä ja kutisevaa päänahkaa

Tietoisuus kosmetiikan sisältämistä lisäaineista ja teollisista kemikaaleista on saanut hyvin palstatilaa viime vuosina. Kuitenkin edelleen isossa osassa myynnissä olevista shampoista on lisäaineita, jotka joko tiedetään ihoa tai luontoa ärsyttäviksi, tai epäillään aiheuttavan kuivumista ja allergisia reaktioita. Monille tutut vaivat, kuten hilseily ja kuiva ja kutiseva päänahka voivat johtua shampoon lisäaineista, jotka kuivattavat ihoa ja poistavat päänahalle luonnollisia rasvoja. Lisäaineet voivat myös imeytyä ihon kautta elimistöön. Vaikka monien yksittäisten aineiden vaikutukset elimistöön tiedetäänkin, syntyy monien eri kemikaalien yhteiskäytössä myös arvaamattomia uusia yhdisteitä. 

Eri kosmetiikassa käytetyistä kemikaaleista löytyy kattavasti tietoa internetistä. Kannattaa kuitenkin muistaa lähdekriittisyys lukiessaan ja miettiä kuka tekstin on kirjoittanut ja mikä hänen tarkoituksensa siihen on ollut. Kaikki kemikaalit ja lisäaineet eivät ole pahoja, mutta on hyvä miettiä mitä haluaa omalle iholleen laittaa ja päästää pesuveden mukana viemäriin.

Kun peset hiukset luonnollisella palasaippualla, hiuksesi ja päänahkasi pääsevät palautumaan luonnolliseen tilaansa. Moni hilseilystä ja kutisevasta päänahasta kärsinyt asiakkaamme on saanut suuren avun vaihdettuaan luonnollisiin saippuoihimme. Näin kertoi yksi kiitollinen asiakkaamme:

Haluaisin jakaa käyttäjäkokemukseni kanssanne:

Olen vuosikymmeniä käyttänyt kalliita kampaamoista saatavia erikoisshampoo- ja hoitoainetuotteita, jotka saattavat maksaa jopa 50 euroa puteli. Viimeksi ostin koko potin: shampoo, hoitoaine ja hiuksiin jätettävä hoitoaine, yhteensä noin 130 euroa. Lupaus oli Extra recovery, extra kosteuttava ja hoitava. Mutta hiukset vain kuivuivat lisää ja menivät todella huonoon kuntoon.

Sitten aloin käyttämään teidän hair and body saippuaa ja parin kerran jälkeen en ole enää tarvinnut mitään hoitoaineita, hiukset ovat palautuneet normaaleiksi ja enemmän, ovat nyt erittäin hyvä kuntoiset. Ero on aivan käsittämätön. Huomasin että saippua purkin takana luki; ei kemikaaleja – ja siitähän tässä on kysymys; noin aito ja upea luonnontuote tekee pelkästään ja luontevasti hyvää ja on vain luonnollista että hiukset ja iho hylkivät kemikaalikuormaa.

Itse en voisi kuvitellakkaan palaavani kaupan shampoihin, koska en näe niiden käytössä enää mitään järkeä.

Tuotesuositus: Ärtyneelle ja oireilevalle päänahalle sopii hyvin tuoksuton Luomukaura ja miedosti tuoksuva Pakurin Mahti.

3. Jätteen ja kemikaalikuorman vähentäminen

Shampoiden ylimääräiset kemikaalit eivät haittaa vain päänahkaa. Huuhdellessasi shampoon pois hiuksistasi kaikki sen sisältämät aineet kulkeutuvat veden mukana viemäriin ja sitä kautta vesistöihin. Toki vedenpuhdistamon kautta, mutta sielläkään ei saada kaikkia aineita pois vedestä, kuten pienimpiä mikromuoveja. Kylpyhuoneen purkit ja purnukat ovat myös usein värikästä ja vaikeasti kierrätettävää muovia ja usein ne päätyvätkin pohjalle jääneine jämineen sekajätteen mukaan.  

Yksinkertaiseen ja kierrätettävään pahvipakkaukseen pakattu Solasaippua on vähäjätteinen valinta ja kestää myös pitkään käyttöä. Lisäaineettomalla Solasaippualla voit myös peseytyä vaikka luonnonvesissä.

Tuotesuositus: Puhtaimmista puhtaimpia ovat meidän luomusaippuamme. Ikisuosikki Hillan Hurma ja huippusuosittu uutuus Hamppu & Teepuu

4. Luonnonkiharat esiin!

Oletko kuullut Curly Girl -metodista? Sen tavoitteena on tietynlaisia hiustenhoitotuotteita ja -tekniikoita käyttämällä saada hiuksien luonnollinen kihara esiin. Menetelmä perustuu pohjimmiltaan siihen, ettei hiuksiin laiteta hiusta silottavia ainesosia sisältäviä tuotteita. Curly Girl nimellä myydään jos jonkinlaista tuotetta, joista kaikki eivät ole sen parempia sinulle ja ympäristölle kuin tavalliset shampootkaan. 

Palasaippualla pestessäsi huomaat nopeasti saman vaikutuksen. Kun päänahka ja hiukset pääsevät palautumaan luonnolliseen tilaansa, hiuksista tulee tuuheat, pehmeät ja terveen näköiset. Luonnostaan suoraa hiusta palasaippua ei tietenkään kiharra, mutta moni yllättyy kuinka kihara hius heillä oikeasti onkaan, kun he vaihtavat pois silottavista shampoista. 

Kiharoita kaipaavalle suosittelemme Kanerva & Hunaja -saippuaa. Se houkuttelee luonnollisen kiharan esiin helposti ja vaivattomasti.

5. Reissaajan ilo

Palasaippuan yksinkertaisuuden ja helppouden ei tarvitse jäädä vain oman kylpyhuoneen iloksi. Enää sinun ei tarvitse kantaa matkoillesi toista matkalaukkua shampoille, saippuoille ja hoitoaineille. Solan näppärä matkarasia sujahtaa pieneenkin taskuun ja pitää saippuan kätevästi mukana menit sitten naapuriin tai toiselle puolelle maailmaa. Saippuan saa ottaa huoletta mukaan lentokoneeseen ja sillä voi esimerkiksi vaelluksella pestä pyykit ja astiatkin. Hampaiden pesuun emme kuitenkaan saippuaamme suosittele.

Maailmanmatkaajan laukkuun sopii koto-Suomelta tuoksuva Metsän Taika -saippuamme uudessa Karhu ja Solakka -matkarasiassa.

Jos aloitat hiusten pesun palasaippualla, saattavat hiukset tuntua ensimmäisten pesukertojen jälkeen tahmaisilta. Se on aivan luonnollista ja menee usein ohi muutaman pesukerran jälkeen. Jos tahmaisuudesta haluaa heti eroon, voi hiuksille tehdä seuraavanlaisen etikkapesun:

  • Lisää 2-4 ruokalusikallista etikkaa, kuten väkiviinaetikkaa tai omenaviinietikkaa noin litraan vettä
  • Kaada päähän ja levitä hiuksiin ja päänahkaan
  • Anna vaikuttaa muutama minuutti
  • Huuhtele pois

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lisää kiinnostavaa lukemista

Ikuisuuskysymys: Palasaippua vai nestesaippua?

Palasaippua ja nestesaippua jakavat vahvasti mielipiteitä etenkin nyt kun käsiä pestään erityisen ahkerasti. Toinen sanoo ettei koskisikaan palasaippuaan jota joku muu on käyttänyt, ja toinen taas pitää nestesaippuaa pitkälti veden ostamisena muovipullossa. Halusimme valaista aihetta hieman ja purkaa turhia pelkoja ja myyttejä aiheen ympäriltä.

Onko palasaippua biohajoava?

Monia Solasaippuan käyttäjiä on mietityttänyt ovatko luonnonsaippuamme biohajoavia ja voiko niillä pestä myös luonnonvesissä. Tässä blogikirjoituksessa syvennymme tuohon kysymykseen.

Joulunajan perinteitä

Solan jouluperinnearvonnan kunniaksi tutustutaan erikoisiin jouluperinteisiin niin naapurimaissamme kuin maailmallakin.

en_USEnglish