Solan Tarina

Picture of Solakka
Solakka

In the middle of summer, Tapio, the King of Forest called to the Mielikki, the Queen of Forest. She made Tapio's table fine with bread, honey, honey wine, berries and wildflowers. So beautiful was the day, the table so plentiful, and the King so strong and handsome that Mielikki fell in love. The King of Forest promised to cherish and protect the Queen; who again promised to support and help her.

He nauttivat pöydän antimista niin, että he olivat tahmaisia hunajasta ja marjoista ja tarvitsivat puhdistautumista. Heidän saunoessaan Valtiatar pyysi metsänkuninkaalta rasvaa. Kuningas kysyi: ”Miksi?” Valtiatar vastasi, että he tarvitsevat sitä tuleville vauvoille. Kuningas antoi vatsarasvaansa Valtiattarelle. Valtiatar otti lähdevettä ja tuhkaa saunapadan alta ja keitti niitä tulella. Päivän ollessa lopuillaan Valtiatar otti saippuakeitoksensa ja varastoi sen. Tuli talvi, vauvat syntyivät ja kevät tuli jälleen. Lasten saunoessa ensimmäistä kertaa he käyttivät saippuaa heidän talviturkkinsa pesuun.


Solasaippuan perusti Christiana Harle 2000-luvun alussa, inspiraationaan näkemänsä uni, jossa karhu neuvoi hänelle saippuankeiton saloja. Tuloksena oli perinteisin keinoin valmistettu luonnonsaippua, jossa ei ollut keinotekoisia säilöntä-, puhdistus-, väri-, tai tuoksuaineita. 

Kaksituhattaluvun alusta Christiana keitti Solasaippuaa, joka ihastutti ihmisiä alusta asti. Muutoksen tuulet alkoivat kuitenkin puhaltaa, ja Christiana päätti luopua Solasaippuasta ja siirtää taitonsa ja kokemuksensa saippuan keittämisestä eteenpäin. Christianan hyvä ystävä Leila oli halukas ottamaan Solasaippuan tarinan jatkaakseen, ja näin kääntyi uusi sivu Solasaippuan saagassa. Luonnonsaippuan keittämistä jatkettiin Juuassa samoin tinkimättömin periaattein: luontoa ja perinteitä syvästi kunnioittaen.

Leila ja elämänkumppaninsa Keijo kehittivät ja ideoivat Solasaippuaa eteenpäin ja toivat siihen oman kättensä jäljen. Solan saippuat ja luonnolliset hoitotuotteet puhdistivat, paransivat ja hellivät ihmisiä ympäri Suomen. Kantautuipa tieto ainutlaatuisista saippuoista ja sitä myöten myös itse saippuat Suomen rajojen ulkopuolellekin! Solan lähestyessä kahdenkymmenen vuoden ikää heräsi ajatus siitä, että pitkän taipaleen kunniaksi olisi aika keksiä jotain uutta, kääntää taas uusi sivu Solan tarinassa.

Kohtalo kuuli toiveen, ja onnekkaiden sattumien kautta nuori markkinoinnin opintojaan päättämässä ollut Albert saapui Solasaippuan toimistolle. Yhteinen arvostus ja kunnioitus luontoa ja perinteitä kohtaan yhdisti kaikkia ja näin Solan väki sai uuden vahvistuksen. Päät lyötiin yhteen ja alkoi suuri pohdinta Solan mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta. Miten voimme kehittää ja uudistaa Solaa niin että pidämme samalla tiukasti kiinni alusta asti olleista periaatteistamme: luonnollisuudesta, perinteikkyydestä ja reiluudesta? Näiden pohdintojen ensimmäiset hedelmät on nähtävissä uuden malliston ja uudistuneen ilmeen muodossa. Vastaanotto on ollut erittäin lämmin ja se on kertonut meille että jotain on tehty oikein. Tämän innoittamana jatkamme rohkeasti Solan tarinan kirjoittamista kohti uusia seikkailuja!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lisää kiinnostavaa lukemista

Ikuisuuskysymys: Palasaippua vai nestesaippua?

Palasaippua ja nestesaippua jakavat vahvasti mielipiteitä etenkin nyt kun käsiä pestään erityisen ahkerasti. Toinen sanoo ettei koskisikaan palasaippuaan jota joku muu on käyttänyt, ja toinen taas pitää nestesaippuaa pitkälti veden ostamisena muovipullossa. Halusimme valaista aihetta hieman ja purkaa turhia pelkoja ja myyttejä aiheen ympäriltä.

Onko palasaippua biohajoava?

Monia Solasaippuan käyttäjiä on mietityttänyt ovatko luonnonsaippuamme biohajoavia ja voiko niillä pestä myös luonnonvesissä. Tässä blogikirjoituksessa syvennymme tuohon kysymykseen.

Hyvästit shampoolle – 5 syytä pestä hiukset palasaippualla

Ettäkö muka ihan tavallisella palasaippualla voisi pestä myös hiukset? Näin me uskomme ja olemme sen myös vuosien mittaan todenneet, niin itse tuotteitamme käyttämällä kuin asiakkailtamme saaman palautteenkin perusteella. Keräsimme tähän blogikirjoitukseen viisi hyvää syytä väitteemme perustaksi.

en_USEnglish